САЛОН НАТУРАЛЬНОГО КАМНЮ

Натуральний камінь в оформленні інтер'єрів: особливості використання

Залишити заявку
Потрібна консультація або залишилися питання стосовно товарів або послуг - заповніть форму і ми зв'яжемося з вами найближчим часом
Ваше ім'я*
Телефон*
Повідомлення
Top
Корисне
04 Августа 2021
Камінь для облаштування житла людина навчилася застосовувати з давніх-давен. Природні властивості матеріалу надають великі можливості для використання в інтер'єрі. Залишається тільки вирішити, що вибрати: сляби, плитку, невелику мозаїку чи інший варіант. У будь-якому випадку натуральний камінь в інтер'єрі виглядає розкішно, підкреслюючи красу та респектабельність приміщення. Розмаїття кольорових рішень дозволяє підібрати найкраще поєднання для різного стилю.
Натуральний камінь в оформленні інтер'єрів: особливості використання

Розкіш і практичність натурального каменю в інтер'єрі

Камінь для облаштування житла людина навчилася застосовувати з давніх-давен. Природні властивості матеріалу надають великі можливості для використання в інтер'єрі. Залишається тільки вирішити, що вибрати: сляби, плитку, невелику мозаїку чи інший варіант. У будь-якому випадку натуральний камінь в інтер'єрі виглядає розкішно, підкреслюючи красу та респектабельність приміщення. Розмаїття кольорових рішень дозволяє підібрати найкраще поєднання для різного стилю.

stylish-granite-worktop-001

Види натурального каменю й особливості застосування

Вибір матеріалу багато в чому залежить від призначення приміщення, природних властивостей мінералу, малюнка та фактури породи. Особливою популярністю в оформленні інтер'єрів користуються такі види натурального каменю:

  1. Граніт. Вироби з твердої гірської породи мають високу міцність, стійкість до хімічних або механічних пошкоджень. З нього найчастіше виготовляють стільниці, підвіконня, сходи. Сляби застосовують для покриття підлоги та оздоблення стін. Природний малюнок, різноманітність кольорів дозволяють експериментувати, створюючи неповторний інтер'єр.
  2. Габро. Мінерал схожий за структурою на граніт. Зазвичай темного кольору з фіолетовими, малахітовими вкрапленнями. Завдяки водовідштовхувальним властивостям користується популярністю для облицювання басейнів, лазень, ванних кімнат. До мінусів відносять те, що габро швидко стирається. Саме через це мінерал не беруть для укладання підлоги.
  3. Лабрадорит. Відмінні експлуатаційні характеристики та чудовий вид роблять цей матеріал одним з фаворитів у дизайнерській справі. Шліфування, полірування та інші техніки з обробки каменю здатні змінювати природну насиченість відтінків, створюючи чарівну глибину кольору. Лабрадорит підходить для оздоблення стін, підлоги, камінів, а також для виготовлення стільниць, підвіконь та інших виробів в інтер'єрі.
  4. Мармур. Дорога гарна порода цінується за унікальність малюнка на поверхні та розмаїття кольорової палітри. З міцного довговічного матеріалу створюють розкішні інтер'єри, його використовують для декорування меблів, виготовлення посуду, скульптур та решти предметів. Універсальність дозволяє застосовувати мармур у всіх приміщеннях, і в будь-якому з них він буде мати особливий вигляд.
  5. Піщаник. Популярність каменю обумовлена ​​його властивостями: стійкістю до вологи, пошкоджень, перепадів температур. До переваг породи також відносять різноманітність кольорів – від чорних до білих варіантів. Але каноном вважається піщано-жовтий відтінок. Підходить для стін, декоративного перекриття, арок і дверних отворів, стільниць. Завдяки високій теплопровідності, плити з піщанику мають попит при виготовленні підлоги з підігрівом.
  6. Травертин. Середня міцність каменю компенсується гарною текстурою та прийнятною ціною. Зустрічаються кольори від світло-жовтого до темно-сірого відтінку. Травертином оздоблюють підлогу та стіни, але рідко застосовують для стільниць. Це відбувається через пористість породи: поверхня вбирає вологу та вона нестійка до плям від рідини чи продуктів.
  1. Онікс. Напівкоштовний мінерал для вишуканих інтер'єрів. Особливий шарм приміщенню надає обробка з онікса з використанням підсвічування. Відмінними рисами є унікальний природний візерунок, напівпрозорість і фактура каменю. Гарний матеріал застосовують для облицювання стін, підлоги, стелі. З оніксу також виготовляють стільниці, предмети декору, ванни, раковини.

На вибір мінералу впливають багато чинників: розмір, призначення приміщення, бюджет та навіть характер власників. Практично бездоганний матеріал дає великі можливості для втілення будь-яких дизайнерських проєктів.

Вибір породи каміння під стиль приміщення

Натуральний камінь обирають люди, які цінують надійність, естетику, практичність. Унікальна енергетика матеріалу здатна наповнити приміщення цілющою силою природи. Також важливим моментом є відчуття гармонії. Тому необхідно зробити правильний вибір породи під стиль кімнати.

Чудовим варіантом для застосування різних мінералів є лофт. Сучасний промислово-урбаністичний стиль передбачає наявність вільного простору, високі стелі та первозданність стін. Для втілення проєктів дизайнерів відмінно підходять сланець, піщаник і черепашник.

У помпезні варіанти ампір, бароко, рококо гармонійно впишуться мармур, граніт та онікс. Такі матеріали також стануть добрим рішенням для елегантної класики. У приміщеннях з інтер'єрами кантрі, шале, рустик мають чудовий вигляд теплі відтінки й шорстка структура травертину, доломіту, піщаника.

Скандинавський стиль не любить помпезності, віддаючи данину простоті. Тут стануть у пригоді будь-які природні мінерали білих, сірих, жовтих відтінків. Найчастіше для декорування у цьому стилі дизайнери віддають перевагу вапняку, піщанику, травертину.

Чому варто вибрати натуральний камінь

Основними перевагами матеріалу, створеного самою природою, є унікальність і неповторна краса. Але це далеко не всі аргументи для застосування різних його порід в інтер'єрі. Плюсами натурального каменю є:

  • міцність;
  • довговічність;
  • відсутність шкідливих компонентів у складі;
  • екологічність;
  • естетичний вигляд;
  • стійкість до пошкоджень, механічних впливів, перепадів температур.

У творіння природи немає двох однакових візерунків, тому, обираючи натуральний камінь, ви можете бути повністю впевнені в оригінальності дизайну. Такий інтер'єр завжди буде актуальним і ніколи не вийде з моди.

Поєднання з іншими матеріалами

Універсальність природних каменів дозволяє застосовувати їх в поєднанні з рештою матеріалів. Вони гармонійно виглядають з металом, склом, бетоном, деревом. Іноді дизайнери використовують не поєднувані, на перший погляд, компоненти. Наприклад, виділяють кам'яним оздобленням одну стіну, а інші заклеюють шпалерами. У підсумку виходить незвично, ефектно та стильно. Застосування такого роду комбінацій розкриває багато можливостей для реалізації різноманітних проєктів.

Особливості догляду

Правильно обраний і змонтований натуральний камінь вимагає мінімального догляду. Досить регулярного протирання м'якою губкою зі спеціальним засобом. З метою збереження природного блиску застосовують захисні покриття на основі воску або ж рідини для полірування. Вивчіть особливості каменю та правила його експлуатації, і тоді у вас не буде надзвичайних труднощів підчас догляду.